راهنمای خرید بهترین هدفون از گیمینگ تا سایر کاربری ها در سال 2022
راهنمای خرید بهترین هدفون، از جمله مهمترین لوازم جانبی کالای دیجیتال بازار می توان به هدفون ها اشاره کرد. امروزه برای تمام کاربری ها از جمله گیمینگ، گوش دادن به موسیقی و یا جواب دادن به تماس ها، از این گجت استفاده می شود. تعدد برند های متنوع در این حوزه، انتخاب بهترین هدفون را برای شما دشوار می گرداند. در هنگام خرید هدفون حتی المقدور نیاز های خود را با ویژگی های هدفون تطابق بدهید. با ما باشید تا در این مبحث از سایت رومگ، یک راهنمای خرید هدفون عالی را برای شما به ارمغان بیاوریم. در ادامه شما می توانید مقاله بهترین کیبوردگیمینک را مطالعه نموده و بهترین محصول را انتخاب نمائید .
در ابتدا ما می خواهیم بصورت گسترده به تنوع برند در هدفون بپردازیم. سپس به برخی از ویژگی های کاربردی همچون اتصالات، فرکانس پاسخ دهی و یا نوع درایور خواهیم پرداخت. امید واریم شما را برای رسیدن به هدفون مورد نظرتان یاری برسانیم!
راهنمای خرید بهترین هدفون
همانطور که در بالا به آن اشاره شد از نکات حائز اهمیت در انتخاب بهترین هدفون، اتصالات، کیفیت صدا و یا نوع درایور می باشد. از میان این عوامل پر اهمیت ترین آنها کیفیت صدا می باشد. با افزایش کیفیت این معیار، شاهد افزایش قیمت برای خود محصول هم خواهید بود!
برند ها تولید کننده لوازم دیجیتال حرف اول را در انتخاب ها می زنند. بطور مثال سازگاری محصولات کمپانی اپل فقط از هدفون هایی تحت عنوان ایر پاد پشتیبانی می کنند. سازگاری، هدفون با برند ها از نکات بسیار مهم برای برگزیدن آن می باشد با ما باشید تا نکات کلیدی در باب خرید هدفون را در اختیار شما قرار دهیم.
انواع هدفون ها راهنمای خرید بهترین هدفون
ازانواع هدفون می توان به دور گوشی، داخل گوشی، پشت باز، پشت بسته و پشت نیمه باز یا داخل گوشی یا همان ایر فون ها اشاره کرد.
در بحث اتصالات در دو نوع اتصال باسیم و یا بیسیم خلاصه می شوند. هدفون های مخصوص گیمینگ نیز از انواع دیگر از بهترین هدفون های بازار می باشند، که اکثرا فقط مناسب برای کامپیوتر ها استفاده می شوند. در ادامه ما قصد داریم به برخی از معایب و مزایای خاص این نمحصول بپردازیم.
ایرفون و یا هدفون توی گوش
In-ear headphones یا هدفون های تو گوشی از یکی از پر مصرف ترین انواع هندزفری و البته ارزان ترین های موجود در بازار می باشد. حتما دیده اید که باخرید یک گوشی، یک نوع از نسخه سیم دار آن نیز در جعبه های گوشی ها وجود دارد. البته غیر از برند اپل! در ادامه شما میتوانید مقاله بهترین لپ تاپ اپل را مشاهده و بهترین محصول را خریداری نمائید
بدلیل اندازه کوچکتر این محصول در مقایسه با سایر هدفون ها، شما شاهد اندکی افت خروجی صدا هستید. البته بدلیل قرار گیری در نزدیکی پرده گوش شاید بتواند این مورد را برای شما بر طرف کند.
بدلیل اندازه مناسب این نوع از هدفون ها، به راحتی می توان آنها را جابجا کرد و از این حیث یک مزیت بسیار عالی برای کسانی که دائما در بیرون فعالیت می کنند، محسوب می شوند. نویزگیر های برخی از مدل های این نوع از هدفون ها بسیار عالی عمل می کنند. اگر شما بدنبال جلب توجه زیاد نیستید ایرفون ها درست برای شما طراحی شده اند.
در فعالیت ها ورزشی می توانید از ایرفون ها بهره بگیرید؛ زیرا در برخی از مدل های هدفون های تو گوشی مخصوص ورزش طراحی شده اند. اگر شما گوش های بسیار حساسی دارید این محصول برای شما مناسب نیست و در طولانی مدت می تواند به گوش های شما آسیب بزند.
در بیشتر باکس های ایرفون های موجود در بازار، شما چندین سری اسفنجی برای سایز های گوشی متفاوت را می بینید، که با توجه به مدل گوشتان می توانید از یکی را استفاده کنید. در برخی از مدل های ایربادز می توانید بر اساس مدل گوشتان اسفنجی آن را نیز شخصی سازی شده سفارش بدهید. با این آپشن شما می توانید در طولانی مدت هم از این نوع از هدفون ها بهره بگیرید. البته باید به قیمت آن هم توجه کنید زیرا در شخصی سازی باید هزینه گزافی را پرداخت نمائید
هدفون های رو گوشی
این نوع از هدفون ها بر اساس قرار گیری بر روی لاله گوش طراحی شده اند. البته در قیاس بین ایربادز ها و این نوع از هدفون ها، باید بگوییم که اکثرا هدفون ها کیفیت متوسطی را دارند. در واقع مدل های محدودی از این نوع هدفون ها بسیار حرفه ای محسوب می شوند.
قدرت صدای هدفون ها به مراتب بیشتر از هم خانواده ایربادزشان می باشد اما قابلیت حذف نویز ها در ایربادز ها بسیار بهتر عمل می کند زیرا درون گوش و نزدیک پرده گوش قرار می گیرند. در زمینه حمل و نقل هم که ایرفون ها، همیشه ارجحیت دارند. در استفاده های طولانی مدت بدلیل قرار گیری هدفون ها بر روی لاله گوش می تواند برای شما درد آور باشد.
هدفون های به دور گوش
بدلیل پد های بزرگ در این نوع از هدفون ها، گوش شما از ناحیه بیرونی کاملا کیپ می شود. این ویژگی باعث می شود که هم نویز ها و صدای اضافی از محیط بیرون به گوش شما فیلتر شود و هم باس و کیفیت صدا را به طرز شگفت انگیزی افزایش می دهد.
این مدل ها در زمینه حذف صدا های بیرونی آنقدر خوب عمل میکنند که در مکان های شلوغ به راحتی می توانید از این مدل از هدفون ها بدون مزاحمت استفاده کنید؛ البته این امر می تواند خطرناک هم باشد! بدلیل اندازه بزرگ تر این مدل از هدفون ها نسبت به سایر مدل ها، ممکن است در حمل و نقل این مدل ها دچار مشکل شوید. بلاخره آسایش دز گوش دادن به موسیقی هزینه خود را دارد!در ادامه شما میتوانید دیگر مقالات لوازم جانبی کالای دیجیتال را مطالعه و بهترین محصولات را برای خود تهیه کنید.
اگر شما اهل استفاده از هدفون در خانه محل کار و یا حتی در مسافرت های طولانی هستید، این نوع از هدفون ها گزینه خوبی برای شما محسوب می شوند که با وجود حجیم بودن انتخاب خیلی از کسانی است که به دنبال بهترین هدفون در بازار می گردند.
هدفون ها با پشت بسته
اگر بدنبال آرامش در کنار عدم جلب توجه هستید، این محصول خوراک شماست! با بسته بودن پشت بخش خروجی صدای این نوع از هدفون ها، شما دیگر نه نگران صدا های بیرون هستید و نه نشت صدا از هدفون به سمت بیرون!
اگر چه در مقایسه با هم خانواده پشت بازشان، از میزان طبیعی بودن صدایشان کاسته شده است، اما در محیط های شلوغ شما را راضی نگه خواهد داشت. در استدیو ها از این مدل هدفون استفاده می شود.
در استفاده های طولانی مدت بیشترین مورد شکایت از این نوع از هدفون ها، تجمع گرما در زیر کاپ های گوشی می باشد. زیرا در این مدل ها، هیچ راه فراری برای گرما تاویه نشده است. توصیه ما به شما این است که هر چند وقت یکبار آن را از روی سرتان بردارید تا سر شما ناگهان منفجر نشود!
اگر بدنبال جلوه ای موسیقی زنده و یا تجربه یک کیفیت صدای صحنه ای هستید، این محصول به شما پیشنهاد نمی شود.
هدفون ها با پشت باز
هدفون های پشت باز بر خلاف هم خانواده پشت بسته شان ، اصلا مناسب فضا های شلوغ نیستند و بهترین کیفیت آن ها در مکان های ساکت به نمایش در می آید. بدلیل عدم بسته بودن پشت کاپ های خروجی، و تبادل هوا با محیط بیرونی، تقریبا هیچ فشاری به پرده گوش شما نمی آید! در نتیجه شما از یک صدای با کیفیت و شفاف و طبیعی در نزدیکی گوشتان لذت کافی را خواهید برد.
صدای محیط اطراف به راحتی به گوش شما می رسد و البته بدلیل باز بودن پشت آن در محیط های ساکت همچون کتابخانه ها، این نوع از هدفون ها اصلا مناسب این محیط ها نمی باشد.
بیشتر از این نوع هدفون ها برای مصارف خانگی و محیط هایی که در آن رطوبت و خطر شکنندگی وجود نداشته باشند یا که این میزان کم باشد، استفاده می شوند؛ زیرا به راحتی در برابر این موارد دچار خرابی می شوند. اگر می خواهید یک پادکست خوب، یا به یک موسیقی آرام گوش دهید به سراغ این هدفون ها بیایید.
هدفون ها نیمه باز در پشت
این هدفون ها در واقع بیان گر یک نمونه میانگین بین هدفون های پشت باز و پشت بسته را می باشند. در واقع از هر مدل به اندازه نصف مزایای خود را گرفته است! در مدل های نیمه باز صدا های محیطی تا حد قابل قبولی فیلتر می شود امااین امر بطور کامل انجام نمی پذیرد!
البته که میزان نشت صدا از محیط بیرونی این هدفون ها به اندازه ی مدل های پشت باز نیست؛ از دیگر مزایای این هدفون ها می توان به طبیعی بودن صدا همچون هدفون های پشت باز را هم اضافه کرد. البته باید بگوییم که در فضا های شلوغ این نوع هدفون ها دیگر کارایی لازم را برای شما را نخواهند داشت.
هدفون گیمینگ
همانطور که از اسم این نوع از هدفون ها پیداست از این نوع هدفون ها به صورت عمده برای مصارف بازی کردن استفاده می شود. گیمر های حرفه ای برای تجربه هرچه بیشتر از گیم بازی کردن از بهترین هدفون های گیمینگ برای این حوزه استفاده می کنند. تجربه بهترین بازی های کامپیوتر با صدای بینظیر این هدفون ها فوق العاده می شود.
هدفون های گیمینگ بیشتر برای بازی کردن بهینه شدند و با بهره گیری از میکروفون ها و تجهیزات اختصاصی گیم و کلید های میانبر تجربه ای جالب را برای گیمر ها در سراسر دنیا رقم می زنند.
با صدای سه بعدی که در اختیار گیمر ها در این نوع از هدفون ها قرار می گیرد، و حذف کامل صدا های اطراف گیمر ها و البته میکروفون های بسیار قوی تاویه شده در آن ها، فضای بازی را برای گیمر ها هرچه بیشتر به واقعیت نزدیک می کنند.
به علاوه لازم به ذکر است که ظاهر بسیار بزرگ و حجیم هدست های گیمینگ، می تواند این هدفون ها را بسیار سنگین کند. تجهیزات خاص بکار رفته در این نوع از هدفون ها باعث می شود این هدفون ها از باس بسیار خوب بهره مند شوند. البته تجربه یک ارتباط بسیار سریع به دلیل میکروفون موجود در آن، با سایر گیمر ها برای کاربر حوزه گیم یک مزیت بسیار جالب توجه محسوب می شود. تکنولوژی RGB یا همان چراغ های رنگارنگ موجود در اکثر هدست های گیمینگ در حال حاضر وجود دارد. از معایب این نوع از هدفون می توان به قیمت به نسبت بالای آن نسبت به سایر هدفون ها اشاره کرد.
ما تا اینجا تلاش کردیم یک راهنمای خرید هدفون به همراه مزایا و معایب انواع هدفون ها را به شما ارائه دهیم. حال در ادامه تلاش خواهیم کرد انواع هدست های مختلف را برای شما معرفی کنیم تا شما یک خرید مطمئن این نوع محصول را داشته باشید.
انواع هدست بر اساس اتصالات
تکنولوژی های بیسیم و باسیم در اکثر گجت های تکنولوژی جا باز کرده اند. در هدفون ها هم امروزه از برخی از این تکنولوژی ها چه به شکل با سیم و چه به روش بیسیم استفاده میشود. هر نوع از این شیوه های اتصال برای هدفون ها مزایا و معایب خود را دارد. برخی از افراد همان مدل هایی که از اتصال بیسیم پشتیبانی می کنند را ترجیح می دهند و برخی دیگر نیز از اتصالات بیسیم استقبال می کنند. البته اکثر هدفون های بازار امروزه از هر دو قابلیت در خود استفاده می کنند. در ادامه با ما باشید تا برخی از مزایا و معایب انواع اتصالات در هدفون ها را برای شما شرح دهیم.
هدفون سیمی
سیم بدلیل ارتباط مستقیمی که بین هدفون و دستگاه مادر ایجاد می کند، به شکل مطلوب تر و با کیفیت تری صدا را در اختیار شما قرار می دهد. در واقع همین عامل باعث می شد پیش از این تا همین چند سال پیش، مردم به این نوع از هدفون ها گرایش بیشتری داشته باشند. اما با پیشرفت تکنولوژی و بهبود در زمینه اتصالات بلوتوثی هدفون ها ،گرایش آحاد جامعه به این نوع اتصالات بیشتر شده است. البته این که یک سیم بطور دائم به وسیله شما وصل باشد خوشایند همه نیست!
اگر شما بدنبال هم یک صدای با کیفیت هستید و هم یک هدفون بلوتوثی هم انتخاب کرده اید، باید هزینه گزافی هم بکنید. اما در خرید هدفون های باسیم می توانید با هزینه کمتر کیفیت بیشتری را بدست بیاورید.
سازگاری و طول عمر باتری های هدفون های سیمی، از نقاط قوت این نوع از هدفون ها می باشد. این امر شما را از هر نوع نگرانی در باره سازگاری هدفون و دیوایس آسوده می کند. البته اکثر هدست های سیمی به باتری احتیاج ندارند و باعث نگرانی شما برای شارژ و یا طول عمر باتری شان نمی گردند. البته برخی از آن ها بدلیل حذف نویز به باتری نیاز خواهند داشت.
هدفون های وایرلس یا هدفون بلوتوث
در چند سال اخیر و با پیشرفت سریع تکنولوژی، هدفون های وایرلس یا بدون سیم و در صدر آن ها هدفون های بلوتوث، بسیار در بازار های دنیا معروف شده اند، که از دلایل اصلی استقبال از آن ها نبود سیم های فیزیکی در اتصالات آن هاست.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید وجود یک سیم بین شما و دیوایس خود را یک مزاحمت برا خود می بینید، هدفون های بلوتوث گزینه باب میل شما می باشند. با فناوری وایر لس شما تجربه بینظیری از کار کردن با هدفون های بلوتوث کسب خواهید کرد.
از مهمترین معیار ها برای انتخاب بهترین هدفون بلوتوث نسخه بلوتوث و سازگاری آن با دیوایس شما می باشد. دوام باتری های هدفون بلوتوث از دیگر نکات حائز اهمیت در این نوع هدفون ها می باشد. در هنگام خرید خود حتما به این دو نکته توجه کافی را داشته باشید. در ادامه به بررسی یکی دیگر از شرایط مهم در خرید هدفون یعنی درایور هدفون خواهیم پرداخت.
درایور هدفون
درایور داینامیک
بیشتر هدفون های بازار از درایور های داینامیک در خود استفاده می کنند. این درایور ها به وسیله فرایند جا به جایی هوا، آن هم با استفاده از میدان های مغناطیسی متناوب برای ایجاد صدا کار می کنند.
در واقع سیگنال های الکتریکی را تبدیل می کنند. در بلندگو های خانگی هم از این نوع درایور ها البته در نسخه بزرگتر استفاده می شود.
کویل صوتی آهن ربا و مغناطیس و دیافراگم سه رکن اصلی یک درایور داینامیک می باشد. کار آهن ربا تبدیل کویل های صوتی به مغناطیس می باشد. آن گاه است که بسته به نیاز، کویل به سمت میدان مغناطیسی جذب ویا دفع می شود. در واقع کویل ها با جذب یک جریان مشخص یک میدان مغناطیسی تولید می کنند. بر اساس این فرآیند، دیافراگم موجود در این نوع از درایور، با حرکت و انتقال جریان هوا باعث ایجاد جریان صوتی می شوند. درایور های داینامیک با کارایی بالا و البته قیمت پایین عرضه می شود زیرا بسیار فرآیند ساده ای در تولید صدا دارند و البته که جنس مواد تشکیل دهنده آن ارزان می باشد. البته این درایور ها معایبی هم دارد از قبیل خدشه وارد کردن به صدا ها در حجم های بالا که البته امروزه کمتر شاهد آن هستیم.
درایور آرمیچری
اگر شما بدنبال یک درایور در ابعاد کوچک هستید این نوع از درایور ها مخصوص شما هستند. از این نوع از درایور ها بیشتر در هدفون های درون گوشی بهره گرفته می شود. در بحث قیمت نیز از نمونه داینامیک گران تر است. بدلیل نبود فرآیند جابه جایی هوا، در این نوع درایور ها باس دیگر جایی ندارد. بدلیل اینکه هر نوع درایور مزایا و معایبی دارد از این رو اکثر تولید کنندگان هدفون سعی دارند که از ترکیب دو نوع یا بیشتر از هدفون ها ،معایب یکدیگر را هم پوشانی کنند.
اولین بار این نوع از درایور ها برای استفاده در سمعک های افراد کم شنوا و یا ناشنوا بهره گرفته شد. اما با گذشت زمان این تکنولوژی، به صنعت هدفون ها هم راه پیدا کرد. ماهیت سبک و ابعاد کوچک درایور های آرمیچر، باعث جلب توجه برخی تولید کنندگان در صنعت هدفون گردیده است.
درایور مغناطیسی یا ایزوداینامیک
همانطور که از اسمشان پیداست این نوع از درایور ها نیز همانند درایور های داینامیکی از میدان های مغناطیسی برای ایجاد صدا بهره می گیرند. اما در اینجا با عبور دادن جریان الکتریکی در میدان مغناطیسی است، که منجر به حرکت دیافراگم و تولید صوت می گردد.
لایه ای شفاف و منعطف در درایورهای الکترواستاتیک، همچون دیافراگم هدفون های مغناطیسی است. مضاف بر اینکه الکتروستات از لایه ای نازک و هموار هم پوشانی شده.
در بالا به این موضوع اشاره شد که درایور های مغناطیسی، در سالیان متمادی توسط تولید کنندگان این صنعت در محصولاتشان استفاده می شد. امروزه اما این درایور های ایزودینامیک مسطح هستند، که به جای دایور های قدیمی در هدفون ها استفاده می شوند.
بدلیل قیمت بالای هدست ها با تکنولوژی مغناطیسی، که در حدود بیشتر از500 دلار می شوند، تولید کنندگان در این صتعت با بهینه سازی هایی در زمینه سخت افزاری در مدل هایی با تکنولوژی ارتودینامیک، توانستند این رقم را به زیر 500 دلار تقلیل بدهند. البته این بهینه سازی موفق بوده و حتی برخی از این درایور ها بسیار در زمینه تولید باس موفق عمل کردند.
باید بگوییم که این نوع از تکنولوژی در مقایسه با درایو های آرمیچری وزن به مراتب بالاتری دارد. البته برای استفاده کردن از این نوع درایور ها می بایست کمی جریان اندکی به آن ها برسد.
درایور الکترواستاتیک
اگر بدنبال یک مدل پیشرفته از انواع درایور ها هستید درایور های الکترواستاتیک را می توانید انتخاب کنید.
وزن سبک و داشتن یک دیافراگم که به صورت یک نواخت، در سطح گسترده شده، از جمله ویژگی های این مدل از درایور ها می باشد. واکنش سریع از دیگر وجوه تمایز در این مدل درایور ها می باشد.
صدای بسیار با کیفیتی که این نوع از این هدفون ها ارائه می شود، شاید در هیچ کدام از انواع دیگر در درایور ها تکرار نشود! اما برای خرید این نوع از درایور نه تنها باید هزینه بسیار زیادی بپردازید، بلکه باید برای قدرت بیشتر یک تقویت کننده هم همراه آن بخرید! در انتها اگر شما از لحاظ بودجه بسیار غنی هستید، پیشنهاد ما همین نوع از درایور هاست، زیرا وضوح و کیفیت صدای این نوع از درایور ها بسیار زیاد است.
درایور جمجمه یا مغناطیسی متغیر
شاید باور نکنید اما پرده گوش تنها راه شنیدن انسان نیست! عجیب است نه! اما باید بدانید استخوان کنار گوش هم می تواند ارتعاش صدا رابه گوش داخلی برساند.بدلیل این تکنولوژی، از این نوع از درایور بیشتر در صنایع مربوط به ارتش و یا برای افرادی که کم شنوا یا ناشنوا می باشند بهره گرفته می شود. از سایر کاربری های این نوع درایور، می توان به کاربری ورزشی و غواصی یاد کرد.
منبع انرژی برای هدایت مبدل، در کنار استفاده از رسانایی جمجمه، این درایورر را از دیگر هم خوانواده هایش تمایز می دهد. در حقیقت این درایور برای همه افراد مناسب نمی باشد.
فرکانس پاسخگویی هدفون ها
معیار و میزان اندازه گیری هرتز ( Hz ) می باشد.در واقع این مفهوم به معنای توان هدفون در تولید دوباره صوت در فرکانس های بالا و پایین است. از نمونه های آن می توان به تریبل، میدز و باس اشاره کرد.
20 تا20 هزار هرتز بازه شنوایی انسان می باشد. به همین دلیل است که اکثر هدفون های موجود در بازار در این بازه مشغول تولید هستند، و دلیل نمی بیند که بیشتر از این بازه یا کمتر از آن تولیدات داشته باشد. البته برخی از هدفون ها توانایی تولید هدفون هایی با بیشینه بازه تولید صدایی در حدود 35 هزار هرتز را هم دارند. که البته خارج از حیطه شنوایی انسان است.
اما باید بگوییم که هرچه این فرکانس در بازه 20 تا 20 هزار هرتز بالاتر باشد، کیفیت شنیداری در هدفون ها بیشتر است. برای انتخاب برای بازه فرکانس پاسخ دهی شما باید بر اساس موسیقی هایی که گوش می دهید، یک بازه را برای خود برگزینید.
مثلا در موسیقی راک شما باید فرکانس های بالا را برگزینید و در موسیقی های تمنو یا بالیوود می توانید بازه های پایین تر را برگزینید.
حساسیت هدفون ها
این معیار را با سنجه ی دسی بل ( dB ) می سنجند. می توان این موضوع را به اینگونه تعریف کرد؛ تبدیل سیگنال الکتریکی به سیگنال صوتی را حساسیت هدفون می گویند. در یک بازه ایده آل و ایمن از 70 تا 110 دسی بل می باشد، که میزان حساسیت در این بازه به گونه ای است که به گوش انسان آسیب وارد نخواهد شد.
حساسیت بالا یا پایین؟
در حساسیت های بالا ممکن است موجب عملکرد بهتر درایور ها و از دید دیگر مصرف انرژی کم راشامل شود.اما در میزان صوت های بالا یقینا به گوش انسان و یا حتی درایور ها آسیب خواهند زد.
در حساسیت های کمتر، درایور برای هدایت به قدرت بیشتری احتیاج دارد. اما این مدل ها برای درایور خطر ایجاد نمی کنند و مناسب برای طول عمر باتری هستند. در جهت افزایش کیفیت صدا، این مدل ها از یک منبع جانبی به منظور تغزیه بهره می گیرند.
کیفیت فایل صوتی و تاثیر آن روی کیفیت صدای هدفون
یک استاندارد کلی برای صدا ها با وضوح بالا وجود دارد. در واقع به وضوح صدا، همان کیفیت صدا در فایل های صوتی هم اطلاق می شود. فرکانس این نوع از صدا ها چیزی در حدود ( 16bit/44.1 KHZ ) می باشد.
بطور مثال یک فایل برروی سی دی سرعتی در حدود 16 بیت تا 44.1 کیلو هرتز است. این در حالی است که در فایل های MP3 سرعت کمتری را مشاهده خواهید کرد.
به غیر از فرمت MP3، فرمت هایی همچون ALAC، WAV و AFF وجود دارند که البته از فروغ کمتری نسبت به MP3 برخوردارند. از این فرمت بیشتر در زمینه فایل های استودیویی استفاده می شود؛ زیرا هر دقیقه از این نوع از فرمت فایل ها در قالب موسیقی در حدود 50 تا 80 مگابایت تخمیم زده می شود.این در حالی است، که در MP3 این رقم تا 5 تا 10 مگابایت کاهش میابد.
در سال 2014 بود که یک انجمن ژاپنی با نام مستعار JAS یک استاندارد برای آن دسته از صدا هایی که وضوح بالایی دارند به همراه انجمن CTA ارائه کرد. با طراحی این استاندارد به صدا ها با وضوح بسیار بالا کیت هایی تعلق می گیرد که به نشانه تایید این انجمن است. با این کیت دیگر هر فرد برای انتخاب یک هدفون با صدای بسیار با کیفیت دیگر مشکل نخواهد داشت و به آسانی برای خرید هدفون، اقدام خواهد کرد.
فرکانس بالابی 40 کیلو هرتز، آن حد اقلی است که هر هدفون با کیفیت با صدای واضحی باید داشته باشد.
البته پیش از به وجود آمدن این استاندارد نیز بیشتر هدفون ها از این کیفیت برخوردار بودند. پشتیبانی از این فناوری یک راه ورودی به غار با ارزش وضوح صدا است!
آن فایل صوتی با کیفیت محسوب می شود، که قادر به تولید طیف کاملی از صوت های مختلف باشد.
هدفون های مونو یا استریو؟
امروزه بدلیل استقبال از هدست های استریو، دیگر هدست های مونو محبوبیتی در بازار ندارند. اما تفاوت های این دو مدل در چیست؟
در اعداد شیمی مونو( Mono ) به مفهوم یک است در اینجا هم همان معنا را می دهد. در واقع هدست های مونو از این جهت به این نام نگاشته شده اند، که صدای های خروجی از آنها از یک کانال خارج می شود، و البته یک میدان صوتی متمرکز، وظیفه پخش آن را دارد.
در هدست های مدل استریو ( Stereo )، داستان متفاوت است. زیرا خروجی صدا در این نوع مدل توسط چند کانال صوتی صورت می پذیرد. صدای این نوع از هدست ها بسیار فراگیر است. از البته در هنگام گوش دادن به آن متوجه خواهید شد که صدا ها انگار دارد از جهات مختلف به گوشتان می رسد. اگر شما همچون خیلی های دیگرف یک تجربه بینظیر در گوش فرا دادن به موسیقی یا بازی کردن با هدفون ها هستید، هدفون های استریو آن چیزی است که شما به آن نیاز دارید!
امپدانس هدفون
امپدانس در واقع همان مقاومت الکتریکی در هدفون ها می باشد. نیازمندی قدرت در دستگاه توسط امپدانس ( Impedance )، تامین می شود. از امپدانس برای تعریف ولتاژی که درایور های دستگاه را در یک فضای حجمی به حرکت در می آورد،استفاده می شود. هدفون ها در رده های مختلف امپدانس به بازار عرضه می شوند مانند 8 یا 16 یا 32 و حتی در برخی موارد تا 600 امپدانس!
هرچه امپدانس کمتر باشد برای حرکت دادن سطوح صوتی انرژی کمتری لازم است و در شرایط بلعکس عکس این عمل اتفاق می افتد.
امپدانس های پایین در تلفن های همراه یا MP3 پلیر ها بیشتر استفاده می شوند زیرا با استفاده از آمپلی فایر های قوی باعث انفجار دستگاه های کوچک می شود!
در مدل های با مقاومت بالاتر شاهد دوام بیشتری نیز هستید. در واقع با افزایش امپدانس سیگنال های بالاتر مستلزم فعالیت این مدل هاست. بهتر است پیش از خرید هدفون به این نکته توجه کافی را داشته باشید.
اعوجاج هارمونیک در هدفون ها یا THD
THD، در اثر نمایش ضعف در درایور یا بلندگو های خروجی تعریف می شود. در زمانی که شما از حداکثر گنجایش صدای دستگاه بهره می گیرید این گرفتاری پیش می آید.
زمانی که در گنجایش 100 درصدی هدست می رسید، بلندگو های دستگاه شما قادر به پاسخگویی به این حجم وسیع از سرعت و بلندی صدا نمی باشد و در واقع کم آوردن خود را به وسیله خش ها در موسیقی نشان می
دهند.
از مهمترین نکات در مبحث خرید هدفون باید به درصد THD تعریف شده برای هدفون ها کمال توجه را داشته باشید. هرچه این درصد پایین تر باشد هدفون شما در صدا های بالا بهتر عمل می کند.
اتصالات از نوع USB در هدفون ها ( USB-C )
در جدید ترین نوع اتصالات شما شاهد یو اس بی آن هم از نوع سی آن هستید. در واقع این نوع از اتصال باعث کاهش چشمگیر میزان نویز در مقایسه با پورت های 3.5 میلی متری در هدفون ها می شود. این امر باعث افزایش کیفیت صدای خروجی از هدفون می شود.
اگر در هنگام خرید هدفون مشاهده کردید که هدفون علاوه بر خاصیت نویزگیری، به اتصال USB-C هم مجهز است. لحظه ای برای خرید این محصول درنگ نکنید!
البته امروزه اغلب دستگاه های موجود در بازار با این نوع از اتصال سازگار نمی باشند. از این رو سازگاری این نوع از اتصالات در دنیای امروز ممکن است کمی شما را اذیت کند. کمی درنگ جایز است!
لازم به ذکر است به پیشرفت روز افزون تکنولوژی مخصوصا در صنعت هدفون، در آینده شما هیچ مشکلی برای اتصال و سازگاری این نوع از اتصالات با محصولات خود نخواهید داشت.
آمپلی فایر در هدفون ها
اگر به دنبال بهبود کیفیت صدای خروجی هستید آمپلی فایر آن چیزی است که به آن نیاز دارید. البته مورد استفاده آمپلی فایر در بلندگو هایی در ابعاد بزرگتر می باشد. آمپلی فایر ها در هدست ها هم از همین نوع هستند. البته تاثیر آمپلی فایر در کیفیت صوت، بسته به کیفیت خود دستگاه شما هم هست. با افزایش کیفیت دستگاه شما ، آمپلی فایر هم تاثیرش را خواهد گذاشت!
در عوامل موثر در کیفیت صدا در بحث آمپلی فایر می توان از امپدانس نام برد. مقدار امپدانس هر دستگاه با دیگری متفاوت است و از این رو هرچه امپدانس به سوی کمتر شدن برود، بهره وری آمپلی فایر تقلیل می یابد.
از قابلیت های خاص در هدفون
برخی دیگر از قابلت های هدفون هستند که علاوه بر قابلیت های بالا، بسیار در روند خرید هدفون شما اثر گذار خواهند بود. در ادامه با ما باشید تا برخی دیگ از پارامتر های مهم در باب خرید یک هدفون خوب را با هم بررسی کنیم.
ضد آب بودن هدفون
ضد آب بودن هدفون برای بسیاری از افراد در جهان از مزیت های بسیار ارزشمند محسوب می شود. زیرا از این نوع هدفون می توان در تمامی مکان های تفریحی اعم از اسخر ها و حمام های عمومی یا حتی در دریا ها نیز استفاده کرد. اگر شما از دسته افرادی هستید که نمی توانید حتی برای یک لحظه از هدفون خود جدا شوید و دائم الموسیقی هستید، این نوع از هدفون ها مناسب شما هستند.
البته اگر ورزشکار هستید و برای تعریق خود می خواهید از این نوع از هدفون ها بهره بگیرید بهتر است از هدفون های ضد تعریق استفاده کنید، تا در هزینه های خود صرفه جویی کنید. اما در ورزش های آبی این آپشن کافی نمی باشد و حتما شما باید از نوع ضد آب این هدفون ها استفاده کنید.
وجود دستیار صوتی هدفون
در سال 2017 بود که کمپانی عظیم گوگل با همکاری با برند Boise، اولین دستیار صوتی را وارد بازار کرد. اگر هدستی که شما تهیه می کنید از دستیار صوتی بهره ببرد، می تواند شما را از اعلان ها و یا یاد آوری قرار های ملاقاتتان آگاه کند.
البته امروزه با گذشت دوران،و افزایش علم در زمینه دستیار های صوتی ،یقینا در آینده نزدیک این سیستم در هدفون ها بهینه تر از امروزه خواهد شد. دستیار صوتی آمازون به نام الکسا از دیگر رقبای گوگل در این زمینه است.
کنترلر و میکروفون هدفون ها
برخی تجهیزات جانبی برای هدفون ها وجود دارند که استفاده از این وسیله را برای کاربران آسان تر می کنند. شما می توانید در اغلب هدست ها گزینه هایی تحت عنوان کنترل گر چه بصورت لمسی و یا بصورت دکمه ای مشاهده کنید. این دکمه ها شما را در تنظیمات یک هدفون، اعم از بلندی یا تقلیل صدا یا انتخاب آهنگ یاری می رسانند. حتی در زمینه رد و بدل تماس هم می توانید از این کنترل گر ها استفاده کنید.
افزایش تعداد کنترل گر ها در واقع حکم افزایش خدمات بیشتر برای شما است.
سوالات متداول
- بهترین هدفون های بازار از چه برندی هستند؟
می توان گفت برند بیتس ( Beats )، بهترین هدفون های موجود در بازار دنیا را تولید می کند. اما سایر برند ها در زمینه سایر هندزفری ها می توان به سامسونگ یا اپل هم اشاره نمود.
- قیمت هدفون ها چگونه است ؟
از بدترین هدفون ها و هدست ها که باس در آنها وجود ندارند تا بهترین های این نوع از محصولات می توان گفت چیزی بین 100 هزار تومان تا چیزی در حدود 10 میلیون تومان در بهترین حالت برآورد می شود. برای خرید هدفون از این بازه می توانید از لینک های فوق استفاده کنید.
سخن پایانی
در این مبحث بنده سعی کردم تا شما یا کسانی که قصد خرید هدفون دارند، را به بهترین شیوه راهنمایی کنم. در این مقاله از مجله رومگ موضوعاتی همچون نوع اتصالات، فرکانس پاسخ دهی و یا حتی انواع برند های هدفون را نیز مورد بررسی قرار دادم. امیدوارم که این مقاله بهترین راهنمای شما برای خرید هدفون یا بهتر است بگوییم بهترین راهنما برای خرید بهترین هدفون مورد نظر شما، باشد.